Buurtbuschauffeur 

Word jij onze nieuwe Buurtbuschauffeur?

Vind je autorijden leuk en wilde je misschien altijd al buschauffeur worden? Wij bieden je de kans om op vrijwillige basis buurtbuschauffeur te worden. Je rijdt dan in een bus waarin maximaal 8 personen vervoerd mogen worden. Met een team van ongeveer 30 mensen verzorgen we op deze lijndienst het openbaar vervoer.

Hoe vaak ben ik aan beurt?

Elke chauffeur rijdt wekelijks of eens per 2 weken een dagdeel. Jouw beschikbaarheid en de hoeveelheid chauffeurs zijn bepalend voor de frequentie waarop jij rijdt. Doordeweeks rijden we in drie dagdelen van elk ongeveer vier tot vijf uur. We starten om ongeveer 07.00 uur en eindigen ongeveer 20.00 uur.
Op zaterdagen rijden we ook, maar dan twee dagdelen. Dan starten we om ongeveer 09.00 uur en stoppen om 18.30 uur. De buurtbus is een lijndienst (lijn 590) en we hebben dus ook een dienstregeling. Je gaat dus echt het openbaar vervoer verzorgen voor een deel van het buitengebied van Deventer. 

Waar moet ik aan voldoen?

Om te mogen rijden moet je een rijbewijs B hebben. Enige rijervaring is ook gewenst. Je wordt vooraf medisch gekeurd. Die keuring is vijf jaar geldig en bij 75 jaar en ouder twee jaar. We sluiten een vrijwilligersovereenkomst met je af. Het is handig als je in een van de plaatsen woont, waar de bus rijdt. 

Wij hebben we te bieden 

Je krijgt een vergoeding van de reiskosten van je woonadres naar het startpunt van de bus. Dat startpunt ligt vlakbij Okkenbroek. Jaarlijks hebben we een uitje met alle chauffeurs en een gezellige avond. Ook met kerst denken we aan onze chauffeurs.
Je hebt een dankbaar publiek, want men beseft goed dat jij op vrijwillige basis hun openbaar vervoer verzorgt. Voor alle duidelijkheid, het is geen seniorenvervoer. Je vervoert in verhouding veel middelbare scholieren en wandelaars. Sinds 12 december 2022 rijden we in een nieuwe bus, een Volkswagen Crafter.  

Nieuwgierig geworden? 

Wil je meer weten of eens meerijden met de bus? Stuur dan een mail naar info@buurtbus590.nl .We vertellen je graag meer. Als je belangstelling hebt, voeren we in ieder geval een kennismakingsgesprek en voordat je zelfstandig gaat rijden krijg je instructie op de bus, waarbij je meteen de route verkent.