Koninklijke onderscheiding voor Antoon Bouwmeester

Op 26 april 2024 ontving onze oud chauffeur Antoon Bouwmeester een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester König te Deventer.

Antoon is lid geworden van de Orde van Oranje Nassau. Mede door zijn activiteiten voor de buurtbusvereniging heeft Antoon het lintje verdiend.

Gedurende de jaren 1986 t/m 2015 was Antoon bij ons actief als chauffeur op de buurtbus. Om de week vervoerde Antoon op vrijdag een dagdeel mensen van en naar Deventer. Toen er een tweede bus werd ingezet, reed hij die bus elke woensdagochtend. Toen Antoon vanwege zijn leeftijd niet meer mocht rijden, heeft hij vanaf 2015 tot december 2022 de tellingen van de passagiers administratief verwerkt. Dat heeft hij tot medio december 2022 gedaan. Ook dit keer moest hij stoppen om organisatorische redenen. We kregen nieuwe bussen met geavanceerde apparatuur die zelf het aantal passagiers kan tellen. Gedurende de 45 jaar dat de buurtbusvereniging bestaat heeft Antoon dus 37 jaar een actieve bijdrage geleverd aan het openbaar vervoer in en om Deventer. Naast de buurtbus heeft Antoon nog heel veel andere dingen als vrijwilliger gedaan. Een welverdiend lintje dus.

Proficiat!